De voorbije jaren hebben ontzettend veel mensen ervoor gekozen om in hun woning gebruik te maken van een epoxyvloer. Daar hebben ze stuk voor stuk wel een bepaalde reden voor. Voor ontzettend veel mensen geldt bijvoorbeeld dat ze de beschikking willen hebben in hun woning over een naadloze vloer. Dat is niet alleen veel comfortabeler om op te lopen, daarnaast kan er worden vastgesteld dat dit type vloer ook nog eens ontzettend onderhoudsvriendelijk is. Overweeg jij ook de aanschaf van een vloer gemaakt van epoxy? Dan moet je, je zeker verdiepen in de informatie die je terug kan vinden hieronder op deze pagina. Zo weet je precies wat je van deze vloer kan verwachten.

Een epoxyvloer heeft geen voegen of groeven in de vloer

Eén van de belangrijkste eisen die veel mensen tegenwoordig voorop stellen wanneer ze een nieuwe vloer willen laten realiseren in hun woning heeft betrekking tot een naadloos karakter. Dit betekent dat de vloer niet over voegen mag beschikken. Hier zijn twee concrete voordelen aan verbonden:

  1. Vuil kan zich niet opstapelen in de groeven of voegen;
  2. Het is (nog) eenvoudiger mogelijk om de vloer schoon te maken;

Voor menig aantal mensen geldt dat ze tegenwoordig specifiek op zoek zijn naar manieren om de onderhoudsvriendelijkheid van hun huis te verbeteren. De vloer speelt daar een uitermate belangrijke rol in. Het spreekt immers voor zich dat de vloer die zich in je woning bevindt een behoorlijk stevige hoeveelheid aan ruimte in beslag neemt. Alleen wanneer je kan rekenen op echt onderhoudsvriendelijke eigenschappen kan je ze op de meest optimale wijze schoonmaken. Dit maakt de keuze voor een epoxyvloer eigenlijk tegenwoordig zeer voor de hand liggend.

De epoxyvloer: ontzettend veelzijdig inzetbaar

Voor de epoxyvloer geldt dat ze in het verleden veelvuldig werd gebruikt in zakelijke- of productie gerelateerde omgevingen. Tegenwoordig worden ze echter ook steeds vaker gebruikt in particuliere woningen. Dit niet alleen omdat ze ongelofelijk stevig en duurzaam is, maar ook omdat ze kan worden gerealiseerd in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Eender welke kleur je wenst te realiseren, het behoort in het merendeel van de gevallen allemaal zonder probleem tot de mogelijkheden. Bovendien kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een gemêleerd resultaat. Een vloer van epoxy komt in nagenoeg elke stijl van woning tot haar recht. Eender welk interieur je dus met andere woorden wenst te realiseren, je zou in principe altijd een vloer gemaakt van epoxy kunnen overwegen.

Eindelijk weg met die vervelende radiatoren!

Radiatoren vormen sinds jaar en dag een doorn in het oog van heel wat mensen. Dit omwille van verschillende redenen. Niet alleen nemen deze dingen namelijk ontzettend veel ruimte in beslag, daarnaast zal je ook kunnen vaststellen dat ze niet bepaald energiezuinig zijn, integendeel. Door te kiezen voor bijvoorbeeld een epoxyvloer waarbij je gebruik van kan maken van vloerverwarming kan hier verandering in worden gebracht. Niet alleen zorgt dit er namelijk voor dat de radiatoren eindelijk weg kunnen, bovendien zal je ook tot de vaststelling komen dat het verwarmen op een veel behaaglijkere manier kan gebeuren. Zo sla je twee (belangrijke) vliegen in één klap.