Als je graag al het ongedierte buiten wilt houden in de zomer zal je op zoek moeten naar de beste manier om dat te doen. Er zijn diverse mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je huis verschoond blijft van hordes insecten terwijl je wel kunt profiteren van de buitenlucht. Sommige daarvan zullen echter niet het resultaat behalen waar je voor ging.

Wat is een plissé hordeur? 

Plissé wil zeggen dat de hor gevouwen wordt als je de deur open doet. Dit in tegenstelling tot gewone hordeuren die net als een normale deur opengetrokken worden en een rolhor, waarbij de hor opgerold wordt.

De voordelen

  • Op de plek waar de hor gevouwen wordt zijn de draden versterkt waardoor het gaas langer mee gaat.
  • Daarnaast is een plissé hordeur voorzien van een platte onderstrip. Dat betekent dat je geen last hebt van een vervelend hoge drempel.
  • Tot slot blijft een plissé hordeur open staan op het punt waar je hem heen schuift. Het zal dus niet met een knal opengaan, zoals je bij rolhordeuren vaak hebt, of met een klap sluiten zoals bij gewone hordeuren.

Waar kun je een plissé hordeur gebruiken? 

Deze hordeuren kun je in iedere deuropening gebruiken. Uiteraard is het zaak om goed op de maat te letten, maar ze zijn verkrijgbaar in alle gangbare deurmaten.

Behalve in gewone openslaande deuropeningen kan een plissé hordeur ook toegepast worden in dubbele deuren en in schuifdeuren en zelfs in een schuifpui. Het maakt dus niet uit wat voor soort deur je hebt, een plissé hordeur kan eigenlijk in alle gevallen een oplossing bieden.

Duurzaam

Een plisse hordeur is een goede keuze als je graag lang wilt genieten van je hordeur. Je zult namelijk jarenlang alle insecten buiten kunnen houden zonder dat de werking minder goed wordt. Plissé hordeuren gaan over het algemeen lang mee.

Vooral bij rolhordeuren wil de werking nog wel eens minder worden. Daarvan kan het rolmechanisme lam raken waardoor de hor niet meer (goed) oprolt. Ook kan de magneet soms niet goed meer pakken, waardoor de deur onverwachts met een knal opengaat.

Conclusie

Plissé hordeuren zoals die van PlisseHordeurenWebshop.nl zijn dus geschikt voor alle soorten deuropeningen. Ze zijn eenvoudig zelf te plaatsen en gemakkelijk in gebruik, ook voor kinderen. Ze zijn slijtvast, onderhoudsvrij en gemakkelijk schoon te maken. Al deze voordelen rechtvaardigen zonder meer de aanschafprijs en je zult jarenlang kunnen genieten van een huis zonder insecten.