Steeds vaker zien we grote tegels terug in het interieur. Niet geheel zonder reden, want grote vloertegels laten een ruimte groter lijken. Hiervoor kiezen veel mensen voor een vloer van keramiek. Keramiek heeft meerdere voordelen en is uitermate geschikt voor in huis en in de tuin. Daarnaast zijn er ook nog eens veel mogelijkheden. Waardoor er voor iedere smaak een geschikte vloer te vinden is. In dit artikel zet ik de mooiste keramische vloeren op een rijtje.

Keramische tegels voor een industriële look

De laatste tijd zien we dat steeds meer mensen kiezen voor een industriële look in de woonkamer, keuken of badkamer. Hiervoor worden in de meeste gevallen grote keramische tegels gebruikt, bijvoorbeeld in een 120×120 formaat. Het is ook mogelijk om beton te laten storten. Echter hebben keramische tegels als voordeel dat het risico op scheuren een stuk kleiner is. Dit komt omdat keramiek bestemd is tegen vocht en temperatuurverschillen.

Keramisch parket

Tegenwoordig zijn er ook parketvloeren van keramiek verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kun je onder andere kiezen voor een parketvloer van keramiek met een look van hout. Deze parketvloeren zijn van dermate hoge kwaliteit dat er nauwelijks een verschil te zien is in vergelijking met een parketvloer van hout. Daarnaast is een keramisch parket net zo gemakkelijk te leggen als een vloer van hout.

Het is niet alleen mogelijk om een parketvloer van keramiek te kiezen dat op hout lijkt. Er zijn nog veel meer verschillende mogelijkheden. Is hout niet helemaal jouw smaak? Kies dan voor bijvoorbeeld een traditionele visgraat vloer. De traditionele visgraat vloer is ook erg in trek en sinds kort verkrijgbaar in keramiek.

Ben je opzoek naar een vloer van keramiek? Bij www.ceramicavloeren.nl vind je de mooiste keramische vloeren voor een goede prijs.