06 42 07 40 05 info@cedgemeubel.nl | Laagste prijsgarantie Unieke meubels Gratis levering TV dressoirs Bijna alles uit voorraad leverbaar

Je kent het wel: je wilt een nieuw interieur of een nieuwe bank, maar het uitzoeken van gloednieuwe meubels kan een hoop tijd kosten. En hoogstwaarschijnlijk heb geef je al wat geld uit, dus wij willen er zeker van zijn dat je de juiste aankoop verricht en tevreden bent met je aankoop. Dus als je écht geen spijt wilt krijgen van je aankoop geven wij jou 5 tips om de teleurstelling te voorkomen. 

Creëer een moodboard

Door middel van een moodboard, krijg je een duidelijk beeld van de meubels, accessoires en kleuren die je wilt combineren. Bij een moodboard is het de bedoeling dat je jouw interieur op één blaadje krijgt. Met dank aan een moodboard kan je in één oogopslag zien hoe jouw kamer eruit gaat zien met de kleuren, meubels en accessoires die je hebt gecombineerd. Het is tegenwoordig erg makkelijk om een moodboard te creëren, want er zijn talloze programma’s op het internet waar je een moodboard op kunt maken. 

Creëer een plattegrond 

Het is erg belangrijk om te weten wat de afmetingen zijn van de betreffende kamer. Bij een kleine kamer heb je minder keus in de variaties aan maten en grotere kamers juist wel. Wil je een comfortabele bank met genoeg zitplaats of wil je een eettafel waar met gemak 10 man aan kan schuiven? Of hou je liever van kleine en verfijnde meubels? Om deze vragen voor jezelf te kunnen beantwoorden, dien je eerst een plattegrond te maken. Door middel van een plattegrond kan je precies zien wat voor meubels in jouw kamer passen, zonder dat je met verassingen komt te staan omdat het niet past. Als je beschikt over een groot huis raden wij aan om niet veel kleine meubels in te zetten, want dat kan een kale of rommelige indruk geven. 

Kies de kleuren en materialen alvast uit

Vraag jezelf af welke smaak je hebt. Vind je effen meubels mooi? Of wil je het liefst houten meubels? Zodra je deze keuzes alvast maakt, weet je welke kleuren goed met elkaar zullen combineren. Een witte meubel staat best wel eentonig bij een witte muur. Een eikentafel daarentegen niet, want dat kan best wel mooi staan. Bij het kiezen van de materialen en kleuren zul je bij jezelf moeten nagaan of jij harmonieuze of contrasterende kleuren wilt gebruiken. Contrasterende kleuren kunnen erg druk overkomen en zijn trendgevoelig. Harmonieuze kleuren zorgen voornamelijk voor rust en zijn tijdlozer. 

Robuuste meubels uitzoeken

Zoek de meubels bij elkaar

Het is de bedoeling dat je meubels zoekt die met elkaar goed matchen. Als je inspiratie opdoet tijdens het zoeken van meubels, kan je eventueel een medewerker vragen die verstand heeft van de laatste meubeltrends. Een medewerker van een meubelwinkel kan je vertellen welke meubels goed bij elkaar passen. De woonstijlen die voorkomen zijn landelijk, modern of minimalistisch. Wil je een interieur die trendy is? Kies dan voor een industriële stijl. 

Probeer eerst de meubels uit!

Tegenwoordig bestellen mensen hun producten online, maar dat is niet altijd handig. Voordat je een aankoop verricht raden wij aan om eerst een meubel uit te proberen. Het kan zo zijn dat die ene stoel of bank niet lekker zit dan verwacht. Tijdens het uitproberen gaat het niet alleen om of het comfortabel zit of de kleur goed is. Je zal ook rekening moeten houden of het wel van het juiste materiaal is gemaakt. Het kan zijn dat de tafel, die je wilde kopen, niet is gemaakt van eikenhout.

0

Uw winkelwagen