06 42 07 40 05 info@cedgemeubel.nl | Laagste prijsgarantie Unieke meubels Gratis levering TV dressoirs Bijna alles uit voorraad leverbaar

Als je een stoer of landelijk interieur wil creëren in je woning, dan kan je het beste gaan voor robuuste meubels. In deze blog bespreken we hoe je een stoer interieur kan creëren en hoe je een landelijk interieur kan creëren. Een stoer interieur maakt een ruimte persoonlijker en spannender, terwijl je met een landelijk interieur een beetje van het platteland naar de stad kan halen. 

Stoer interieur

Een stoer interieur wordt vaak gezien als een factor binnen veel stijlen maar het is wel degelijk ook een eigen stijl. Een stoer interieur kan jouw kamer een extra dimensie geven doordat het spannender en persoonlijker wordt. Hieronder lees je hoe je deze stoere look in je eigen woning kan creëren. 

Als er wordt gekeken naar de gebruikte materialen in een stoer interieur dan kenmerkt het zich door natuurlijke, onafgewerkte en ruwe metalen. Deze onbewerkte look komt dan ook constant terug. Enkele voorbeelden zijn leer zonder glans, hout waar je de nerven nog in ziet zitten en onbewerkte stenen.  Een goed voorbeeld hiervan is deze houten salontafel. Daarnaast mogen staal en grof geweven stof ook niet ontbreken in een stoer interieur. Dit zijn allemaal belangrijke onderdelen die samen het stoere interieur maken. Door het combineren van verschillende materiaalsoorten geef je het interieur een spannende uitstraling. 

Bij een stoer interieur worden kleuren gebruikt die dicht bij elkaar liggen. Dit zijn de warme tinten die je in de natuur ziet zoals donkergroen, bruin, grijs, zwart en beige. Als je inspiratieloos bent op het gebied van kleur, dan kan je altijd een uitstapje maken naar het bos. Hier zie je dan vele verschillende natuurlijke tinten die het goed doen in een stoer interieur. Naast de natuurlijke kleuren worden robuuste vormen gebruikt om een stoere look te creëren. De vormen van meubels, verlichting en accessoires mogen industrieel en robuust zijn, denk hierbij aan robuuste TV meubels en industriële kasten

Robuuste meubels

Landelijk interieur

Een landelijk interieur kenmerkt zich door het uitstralen van rust en ruimte en waarbij buiten naar binnen wordt gehaald. Je zorgt ervoor dat je de rust en de sfeer van het landelijke leven in je interieur laat terugkomen. Centraal in het landelijke interieur staan nostalgie, handwerk en natuurlijke materialen. 

In een landelijk interieur worden voornamelijk de volgende basiskleuren gebruikt: wit, diverse tinten grijs en bruin tinten, natuurlijke kleuren en taupe. Als het mogelijk is om in je woning bepaalde stukken van de architectuur zichtbaar te maken, zoals balken, dan is het een aanrader om dit zeker te doen. Dit past namelijk heel goed in het neerzetten van de landelijke sfeer. Naast linnen, wol, katoen en grove weefsels mogen hout en steen niet ontbreken in het landelijke interieur. De muren worden vaak geverfd met kalkverf in wit of grijstinten. 

In een landelijk interieur staan vooral grove meubels met een robuuste uitstraling, zoals steigerhouten meubels. Ga voor grote houten kasten, houten eettafel met stoelen met drukknopen en zachte stof. Ga bij de meubels voor ronde vormen zoals bij deze landelijke salontafel en zet deze bij je bank van comfortabel linnen om het plaatje helemaal af te maken. Daarnaast kan je als bijzettafels krukjes van hout gebruiken of juist voor metaal kiezen voor extra contrast in het interieur. 

Om het landelijke interieur helemaal af te maken kan je nog kiezen voor accessoires. Ook bij de accessoires kan je het beste gaan voor robuuste vormen en natuurlijke materialen in lichte tinten die worden afgewisseld met bruin en grijs. Denk hierbij aan bijvoorbeeld grote, sierlijke spiegels en vazen en potten van keramiek of aardewerk.

0

Uw winkelwagen