06 42 07 40 05 info@cedgemeubel.nl | Laagste prijsgarantie Unieke meubels Gratis levering TV dressoirs Bijna alles uit voorraad leverbaar

Ben je op zoek naar de perfecte verlichting voor de slaapkamer, woonkamer, keuken of een andere ruimte die behoefte heeft aan licht? Weet je niet goed waar er op gelet moet worden voor het plaatsen van verlichting? In deze blog vertellen wij jou handige tips, want het kiezen van de juiste verlichting is behoorlijk belangrijk. Verlichting is niet alleen een lichtbron waar praktisch gebruik van wordt gemaakt. Het is zoveel meer dan dat, want licht bepaalt de stijl en de sfeer in het huis. Niet alleen door de manier hoe de lamp schijnt, maar ook de uitstraling van het model die je kiest bepaalt de sfeer. 

De juiste stijl voor verlichting 

Bij het kiezen van de juiste lamp voor je slaapkamer, woonkamer, keuken of badkamer wil je natuurlijk een lamp die perfect past bij de juiste stijl van de betreffende kamer. Hou je van een stijl met zwarte metalen rekken en koperen onderdelen? Dan kies je voor een industriële lamp die bij de kamer past. Vaak is een heel simpel ontwerp de perfecte stijl die bij jou past. De industriële, robuuste lamp zorgt voor een stoere uitstraling. 

Robuuste verlichting

Praktische verlichting is een musthave!

Verlichting moet praktisch zijn. Naast dat het praktisch moet zijn, zal het ook voor een sfeer moeten zorgen. Maar het inrichten van sfeerverlichting kan best moeilijk zijn. De sfeer van het licht is bepalend hoe je het licht instelt. Heeft de lichtbron een dimmer of beschikt het over een tijdschakelaar? Waar ga je de lamp hangen? Al deze zaken zijn belangrijk bij het kiezen van de perfecte verlichting. 

De juiste lamp voor de perfecte effect

Geloof het of niet, maar het soort lamp dat je gaat schaffen heeft een behoorlijke impact op de interieur dan je denkt. Een tafellamp kan een heel ander effect veroorzaken dan een booglamp, hanglamp, wandlamp of spotjes. Het klinkt best logisch als je dit leest, maar veel mensen vergissen zich hierin wanneer zij een lamp aanschaffen. Hou er dus rekening mee! Een hanglamp kan voor meer sfeer zorgen en is zeer decoratief. Daarnaast kan de lamp voor extra sfeer zorgen, als je de lamp kan dimmen. Een tafellamp is voornamelijk functioneel en kan eventueel voor een leuke sfeer zorgen. De booglamp vooral decoratief is ingesteld. Tot slot is de wandlamp en zijn de spotjes praktisch ingesteld. Om de lampen een extra sfeervolle uitstraling te geven, raden wij aan om een lichtbron te nemen die warm-wit of knus is. 

Robuuste lamp

Creëer een lichtplan

Als je de lampen praktisch wilt neerzetten voor functionele of sfeervolle doeleinden, raden wij aan om een lichtplan te maken. Vraag jezelf af wat je wilt verlichten en bedenk welk effect je wilt creëren met de lamp(en). Plaats niet zomaar lampen in je kamer, want door goed gebruik te maken van licht kan je diepte creëren en een ruimte groter of ruimer laten lijken. Tijdens het maken van een lichtplan moet je rekening houden met de kleur van de muren. Bepaalde kleuren kunnen het licht absorberen, dus bedenk goed waar je de lamp heen wilt schijnen.

0

Uw winkelwagen