06 42 07 40 05 info@cedgemeubel.nl | Laagste prijsgarantie Unieke meubels Gratis levering TV dressoirs Bijna alles uit voorraad leverbaar

Je hebt het vast wel een keer gezien in een van je favoriete films of series. Het simpele maar toch charmante interieur van de New-Yorkse lofts. Van beton tot hout tot zelfs baksteen, de elementen komen telkens terug in vrijwel alle New-Yorkse lofts. ‘Ja, maar hoe krijg ik nou precies zo een interieur in mijn huis?’ denk je dan. Wij helpen je graag verder met je zoektocht en hebben een lijst voor jou samengesteld met de 5 must-haves voor een industrieel interieur.

Kalkverf

Om een echte industriële look te creëren, is het belangrijk dat we eerst naar de muren kijken. Woningen in plaatsen als New-York hebben vaak dezelfde soort muren. De muren zijn meestal donkere en betonnen muren, die vrijwel niet bedekt zijn.
Dit is een groot verschil vergeleken met de manier waarop wij onze huizen in Nederland inrichten. In Nederland zijn de muren geverfd of bedekt met behang papier.
Om hetzelfde industriële interieur te krijgen als in woningen in New York, kun je de muren verven met een speciale soort verf. Deze verfsoort heet kalkverf. Kalkverf is een combinatie van kalk en water. Wanneer deze combinatie op een witte muur wordt gesmeerd, krijg je een poederachtig effect op de muur. Dit effect geeft de indruk dat het een betonnen muur is. De soort verf wordt daarom ook vaak ‘betonlook verf’ genoemd. Dit is dus precies wat je nodig hebt om een industriële look te creëren in je huis.

Houten meubels met zwarte accenten

Andere must-haves voor het creëren van een industriële look zijn houten meubels. Je hebt het vast wel eerder gezien in een Amerikaanse film. Een van de personages in de film heeft dan een appartement met betonnen muren en oude houten tafels. Dit is typisch industrieel.
Wat belangrijk is bij het zoeken van houten tafels en kasten, is dat je meubels zoekt die ook zwarte en metalen accenten hebben. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een houten tafel met zwarte, metalen poten. Ook een kast met zwarte handvatten zou goed passen bij een industrieel interieur.

‘Exposed brick’

Je hoeft niet alleen kalkverf te gebruiken om een industriële look te creëren. Je kunt ook bakstenen gebruiken. De bakstenen kun je dan bijvoorbeeld alleen gebruiken voor een van de muren, terwijl je de rest van de muren bedekt met kalkverf. Je plaatst dus als het ware een muur van bakstenen in de ruimte. Vind je dit te donker? Dan kun je ook een lichtere kleur kalkverf kiezen.
In het Engels worden dit soort muren ‘exposed brick’ genoemd.

Zo een muur lijkt in eerste instantie misschien een beetje raar. In Nederland zijn wij namelijk gewend dat bakstenen juist aan de buitenkant van een huis geplaatst worden en niet aan de binnenkant. Amerikanen doen dit dus heel anders.
Bakstenen zijn in vrijwel elke klus winkel verkrijgbaar en zijn ook niet heel erg duur. Het is dus een goede manier om de industriële look te creëren, zonder al te veel geld uit te geven.

Robuuste muur

De Chicago lamp

Ook lampen kunnen je huis een hele andere look geven. Metalen lampen zijn perfect om de industriële look te creëren. Een lamp als de Chicago lamp is hier een hele goede optie voor. Deze lamp is een staande lamp. Hij heeft normaal gesproken drie poten en lijkt dus een beetje op een camerastatief.
Hij wordt vrijwel altijd in een hoek geplaatst. Dit is omdat de lamp een redelijk grote lamp is en hij anders te veel in de weg zou staan. Deze lamp is een veel winkels te krijgen. Je kunt hem voor ongeveer 150 euro meenemen. Het is natuurlijk niet de meest goedkope lamp, maar het is wel de perfecte lamp voor een industrieel interieur.

Loft deuren van steigerhout

De laatste must-have is gelijk ook onze favoriet. De industriële look is vooral terug te zien in Amerikaanse lofts. We moeten de woning dan ook afmaken met echte loft deuren. De loft deuren zijn meestal gemaakt van hout. Je kunt daarbij zelf kiezen welke soort hout je hiervoor wil gebruiken. Onze favoriete soort hout is steigerhout. Het geeft je huis een frisse look, zonder dat het stoere aspect van de ruimte wegvalt. 

Zo zijn er nog veel meer meubels en accessoires die je kunt gebruiken om een industrieel interieur te krijgen in jouw woonkamer ruimte. 

Wil jij ook een industrieel interieur, maar heb je geen idee waar je de juiste meubels hiervoor kan vinden? Neem hier dan een kijkje op onze unieke collectie!

0

Uw winkelwagen