06 42 07 40 05 info@cedgemeubel.nl | Laagste prijsgarantie Unieke meubels Gratis levering TV dressoirs Bijna alles uit voorraad leverbaar

Op zoek naar tips voor het inrichten van een industrieel interieur? Bij Cedge Meubel hebben wij hier veel ervaring mee en geven jou graag wat tips hoe jij een industrieel interieur kan verwezenlijken in jouw huis! Van kleuren tot aan verschillende meubelen, we behandelen het allemaal in deze blog zodat jij hierna aan de slag kan met het inrichten van jouw huis met een industrieel interieur.

Kleuren voor een industrieel interieur

Doorgaans zijn de kleuren in een industrieel interieur redelijk neutraal. Denk hierbij aan veel wit, grijs, zwart en bruin. Daarbij worden veel natuurlijke materialen gebruikt zoals hout, staal en leer. Deze materialen geven gelijk kleur aan het interieur. Als je meer kleur in je interieur wil, dan kan je het beste gaan voor accessoires in het groen of blauw. Dit zijn rustige maar toch stoere kleuren die goed passen bij een industrieel interieur. 

Je kan zelf eenvoudig een van de industriële kleuren aanbrengen door middel van behang of verf. Een andere optie is betonstuc. Dit geeft een mooie grijze en industriële look. Helaas is dit niet zelf te doen en je zal er een professional voor in huis moeten halen. Het grote voordeel is dat het waterbestendig is. Daardoor is het ook goed te gebruiken in een industrieel ingerichte keuken of badkamer.

Meubelen in het interieur

De meubelen in een industrieel interieur hebben vaak een stoere en grove uitstraling en zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals onze TV meubelen, met als misschien wel ons beste voorbeeld het hoge TV meubel. Onze TV meubelen zijn gemaakt van hout, staal of een combinatie hiervan, waardoor ze perfect passen in een industrieel interieur. Voor meer opbergruimte zijn er industriële boekenkasten en industriële opbergkasten voor in een industrieel interieur. Deze boekenkasten, zoals onze library boekenkast, geven extra veel opbergruimte. Deze boekenkasten en opbergkasten zijn zeer stevig door het gebruik van staal en hout. 

De kasten kunnen ook gebruikt worden als roomdivider. Dit zorgt ervoor dat een grote open ruimte verdeeld kan worden in kleinere, knussere gedeeltes. Hierdoor kan je meer sfeer creëren in grote woonkamers. Het is eenvoudiger om van een kleiner gedeelte een warme plek te maken dan van een grote open ruimte. Hiervoor is een roomdivider dus perfect.

Robuuste meubels

Industriële accessoires

Het kan gebeuren dat een industrieel interieur soms en ongezellig over kan komen, maar met de juiste accessoires is dat absoluut niet het geval. Dankzij accessoires kan er eenvoudig warmte toegevoegd worden aan een ruimte. Dit kan meteen al een hele andere sfeer geven aan een ruimte. Door wat kleur toe te voegen door middel van verschillende accessoires zoals kussentjes of kleedjes geef je ook meteen een andere uitstraling aan het interieur. Daarnaast kan er ook warmte worden toegevoegd door middel van fijne en zachte materialen zoals een schapenvacht die je neer kan leggen op een bank of fauteuil. 

Verlichting

Industriële hanglampen gaan soms ook door het leven als fabriekslampen. Dit komt door hun toepassing in oude fabrieken en loodsen. Industriële lampen herken je eenvoudig aan het stoere en robuuste uiterlijk. Naast deze industriële fabriekslampen, zie je ook steeds meer opengewerkte lampen. Dit type lampen zorgt voor een sfeervol effect in het interieur, dit maakt het dan ook meteen de blikvanger voor in je kamer. Je kan voor nog meer sfeer zorgen door te gaan voor een mooie lamp zoals een kooldraadlamp. Dit benadrukt het stoere uiterlijk en karakter van de lamp. 

Als je een lege hoek hebt in je woonkamer waar je niet weet wat je er mee aan moet, dan is dit de perfecte plek voor een industriële vloerlamp. Deze lampen kunnen net dat extra beetje licht geven bij een zitbank of je kan er bepaalde woonaccessoire mee uitlichten. 

Met deze tips kan jij aan de slag om een industrieel interieur te creëren in jouw woning! Ben je op zoek naar nog meer informatie over industriële meubelen? Kom dan eens langs in onze winkel in Ingen. De showroom is ook buiten openingstijden te bezichtigen wanneer je een afspraak maakt. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op.

0

Uw winkelwagen